Wat meer over Stichting AAI.
Ben.

 

 

Melek 

 

 

 

 

 

 

Hallo,
 
Ik train met mijn hond nu 2 jaar bij de Vijffthienhont en ik vind het heel erg leuk om met mijn honden bezig te zijn op de club. Toen ik foto’s instuurde voor de website is me gevraagd een stukje te schrijven over de honden omdat het honden zijn die door een stichting zijn opgevangen in het buitenland.
 
Ten eerste hebben wij Ben geadopteerd. Ben kwam als 4 maanden oud hondje van La Palma naar Nederland. Op de Canarische eilanden lopen heel erg veel zwerfhonden. Vaak wordt er niet zo prettig omgegaan met de zwerfhonden en worden ze mishandeld, verjaagd en vergiftigd. Gelukkig komen er langzaamaan steeds meer stichtingen en opvangcentra die de honden opnemen en voor veel honden wordt gezocht naar een nieuw baasje, anderen blijven hun leven lang in het opvangcentrum. Er zijn ook sterilisatieprojecten zodat de toename van de straathonden een halt wordt toegeroepen. Er zijn veel dierenliefhebbers mee bezig en er is geld nodig voor de medische zaken.
Je kunt je voorstellen dat er honden bij zijn die (een stuk) socialisatie missen en angstig gedrag vertonen als ze na een jarenlang roedelleven op straat ineens met mensen moeten omgaan. 
 
De stichting, in ons geval stichting AAI, zorgt voor een goede nazorg en heeft ook gedragsdeskundigen in dienst om je te helpen als er problemen zijn.
Dan komen we eigenlijk vanzelf weer bij Ben. Ben is als klein puppy opgenomen in zo’n opvangcentrum (puppykennel). Toen hij vier maanden was zagen wij hem en we wilden hem graag adopteren. Ben is toen naar Nederland gekomen met het vliegtuig. Adoptiehonden vliegen op het paspoort met toeristen mee (die mee willen werken aan het transport en doen alsof de hond bij hen hoort). De hondjes krijgen voordat ze in een reiskennel met een verwarmd dekentje gaan eerst een verdovende pasta op de tong zodat ze niet al te veel meemaken van de reis. We hebben Ben in Dusseldorf van het vliegveld opgehaald. Daar kwam hij aan op de lopende band tussen de koffers, er moeten dan nog allerlei formaliteiten geregeld worden en dan krijg je de hond mee.
Ben heeft een stuk socialisatie gemist en dat is duidelijk te merken. Hij is heel erg bang voor veel dingen, maar vooral voor mensen. Vreemde mensen moet ik eigenlijk zeggen, want als je een rustig persoon bent, die zich niet opdringt aan hem, dan komt Ben uiteindelijk wel vanzelf naar je toe en is overtuigd dat je echt te vertrouwen bent. Maar het kost tijd en een beetje psychologie. Nu we Melek erbij hebben, gaat het met Ben wel beter, Melek trekt hem een beetje mee in haar enthousiasme naar anderen.
Ben is een Bardino kruising. Een Bardino is een inheems ras die is ontstaan op de Canarische eilanden. Je ziet ze eigenlijk nergens anders. Er is ook geen fokprogramma voor dit ras en dat is jammer want de echte zuivere Bardino is vrijwel uitgestorven. Het is van oorsprong een geiten-schapenhoeder met een hele rijke geschiedenis op de eilanden. Mocht iemand daar belangstelling voor hebben, dan heb ik daar meer informatie over.
Dan komen we bij Melek. Melek is een Turkse hond, ook door stichting AAI opgevangen in Gocek, Turkije. Eigenlijk heeft stichting AAI in verschillende landen allemaal contacten om de honden te kunnen helpen. In landen rond de Middellandse Zee lopen erg veel zwerfhonden. Melek is met haar moeder en al haar broertjes en zusjes gevangen en meegenomen naar een gastgezin. Hier zie je dan ook meteen een groot verschil met Ben. In dit gezin heeft een normale socialisatie plaatsgevonden van de puppy’s, dus Melek is niet zo angstig als Ben.
De puppy’s zijn later naar Nederland gekomen en opgevangen in een Nederlands gastgezin om van hieruit een baasje te zoeken. Omdat onze oude Basset in die tijd overleed, hebben wij Melek geadopteerd en in Almere opgehaald.
Ik zeg geadopteerd, omdat de honden hun leven lang in het bezit blijven van de stichting. Je mag de hond dus nooit wegdoen, verkopen, weggeven, ermee fokken of in laten slapen zonder dat dit is overlegd met de stichting. Als je niet meer voor de hond zou kunnen zorgen door omstandigheden, dan neemt de stichting de hond terug. Ze willen natuurlijk niet dat de honden van de regen in de drup komen. Er moet goede en verantwoorde zorg en liefde voor hen zijn.
Nou, dat zit bij ons wel goed. We zijn helemaal gek op de honden. Ik ben ook echt een hondenfreak. Als mensen een praatje met mij willen maken, beginnen ze meestal gewoon maar over honden, dan zit het wel goed. Soms denk ik wel eens, zou het wel normaal zijn…
Mijn honden kunnen prima zonder mij alleen thuis zijn, maar ik kan niet zonder hen. Ik moet altijd eerder weg bij visite vandaag, omdat ik terug wil naar huis, met vakantie moeten ze mee, anders ga ik niet, enzovoort.
Melek is het tegenovergestelde van Ben, een hele vrije en sociale hond. Ben is heel erg baas gericht, een echte herdershond. Melek is duidelijk een jachthond, niet bekend van welk ras afkomstig, maar fazanten, kippen, poezen zijn niet veilig voor haar.
Ze is een hele lieve, sociale en zelfstandige hond met een eigen karaktertje. Ze past heel goed bij ons.
 
Je kan de stichting ondersteunen door donateur te worden, eenmalig geld over te maken of eens een leuk t shirt te kopen in de webshop. Ze hebben ook pakketten zodat kinderen een spreekbeurt kunnen houden op school over zwerfhonden en st AAI.
Als je mijn boek besteld `Wat is er leuker dan een hond´, dan gaan de royalty’s ook naar stichting AAI. Het boek kan je bij mij bestellen, maar ook via de uitgever boekscout.
In het boek staat het verhaal van Ben en Melek beschreven, de geschiedenis van de Bardino als Canarische hond en veel grappige hondenbelevenissen. Het is geïllustreerd, dus een boekje voor iedereen.
 
 
Wil je meer weten over stichting AAI, kijk dan eens op de website.
 
http://www.stichtingaai.nl/nederlands.asp
 
In het kort waar de stichting voor staat.
 
Waarom deze stichting?
We zoeken tehuizen voor afgedankte honden uit Zuid-Europa en doen dit al sinds 1994. In 1997 zijn we een stichting geworden. We hebben inmiddels, door verantwoord en zorgvuldig te plaatsen, met succes ruim 1400 honden een goed tehuis in Nederland kunnen bezorgen. We zorgen voor onze eigen herplaatsingen: we voorkomen dat onze honden bijvoorbeeld in een Nederlands asiel terecht komen.
Omdat we gespecialiseerd zijn in buitenlandse honden bieden we ook hulp aan mensen die zelf een hond uit het buitenland zouden willen meenemen. We stimuleren om niet zomaar impulsief een hond uit het buitenland mee te nemen, maar we willen mensen die hulp nodig hebben graag laten delen in onze kennis van buitenlandse honden.
 
En verder ...
Stichting AAI helpt daarnaast ter plaatse. We helpen in het buitenland door financiering van sterilisatieprojecten en door bijvoorbeeld medicijnen en antiparasitaire middelen te verstrekken. We stimuleren ook voorlichtingscampagnes in het buitenland.
 
Stichting AAI helpt ook meer en meer kansloze honden in Nederland. Het betreft meestal vanwege verwaarlozing in beslag genomen honden of asielhonden, waarbij onze hulp gevraagd wordt, omdat ze niet meer aan de man/vrouw kunnen komen. U kunt dus ook Nederlandse honden op onze website vinden
 
Iedere hond verdient een kans, ongeacht landsgrenzen!
 
 

Hoofdpagina.